Korszerű esővíz elvezetés, szikkasztó rendszer segítségével

Az esővíz elszikkasztása, a legfejlettebb csapadékvíz elvezetési módszer napjainkban. A globális felmelegedés mértéke egyre nagyobb, az ivóvízellátásunk pedig napról napra egyre korlátozódik és lassan kimerül. A csapadékvíz rendkívül fontos! Az esővíz újrahasznosítással óvjuk, gyűjtjük és megbecsüljük ivóvíz készletünket, ezért amit csak lehet – például a kerti öntözést, az autómosást, vagy más háztartási célú felhasználást – lehetőleg csapadékvíz segítségével tegyük, ne értékes erőforrásaink kimerítésével. Alapja a professzionális esővíz-elvezetés, amely nemcsak a környezetünket védi, hanem a csapadékvíz minden cseppjét a leginnovatívabb módon szállítja a megfelelő helyre.

Melyek az esővíz elvezetés szabályai?

Érdemes ellenőrizni a pontos szabályozást, hogy könnyen meg tudjuk tervezni szikkasztó rendszerünket.

Az esővíz elvezetését az országos lakhatási és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) OTÉK rendelet határozza meg, hogy mely előírások kötelezőek. A rendelet előírja, hogy a telkek és területek csapadékvíz-elvezető rendszerét úgy kell megtervezni, hogy a víz ne okozzon kárt a terepen, az építményekben és az épületekben, vagyis ne mossa ki a talajt, ne áztassa el a területet és ne okozzon korróziót a szomszédos telkeken és építményeken, valamint a közterületeken. A szabályozás másik fontos szempontja, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszert úgy kell kialakítani, hogy az esővíz ne akadályozza az épületek és területek megfelelő használatát. Az esővíz-elvezetés részletes szabályait az OTÉK 47. § szakasza tartalmazza, ezért mielőtt a saját csapadékvíz-elvezető rendszerünket elkezdjük építeni, vegyük figyelembe a fentieket.

Lehetséges házilag a csapadék elvezetés?

Természetesen! Ha kellően tisztában vagyunk a környezettel és szeretnénk megfelelni az előírásoknak, akkor egy kis utánajárással nagyszerű lehetőségeink vannak. Webáruházunkban egyszerű és naprakész telepítési utasításokat nyújtunk a csapadékvíz-elvezetéshez, amely komoly szakmai segítséget jelent annak érdekében, hogy a lakossági felhasználók kiépíthessék a saját csapadékvíz-elvezető rendszerüket. Az esővíz elvezetése legtöbbször a talajban történik, zárt szelvényű rendszereken keresztül lehetséges a közmű-rendszerhez csatlakozni, azonban lehetőség van szikkasztó rendszerek telepítésére is.

Mit is jelent pontosan a szikkasztás?

Az esővíz szikkasztás az esővíz professzionális elvezetésére és összegyűjtésére, valamint a talajba történő el szivárogtatására utal. Ezért egy speciálisan erre a célra épített rendszert, előre meghatározott módon és a technológia szerint telepítenek a föld alá.

Fontos része az esővíz és a rendszer helyes szűrése, amelyet speciális szűrőberendezések és kiváló minőségű geotextíliák alkalmazásával lehet elérni.

Az esővíz sokféle szikkasztó rendszeren keresztül vezethető el, például hagyományos szikkasztó blokkban vagy szikkasztó alagúton keresztül, valamint korszerű és innovatív EcoBloc Light és EcoBloc Ispect Flex rendszereken keresztül.

 

A megfelelő szikkasztó-rendszer tervezésénél és felépítésénél figyelembe kell venni a tetőfelület nagyságát, a lehulló csapadékvíz mennyiségét és a talaj minőségét, hogy a rendszer a lehető leghatékonyabban működhessen. Az esővíz elvezetésének mélysége szintén fontos, ezért a szikkasztó rendszer telepítésekor a pontos méreteket a megfelelő módon kell kiszámítani.

Minden szikkasztó egység általában 300 liter vizet képes befogadni, és ezek az egységek a kapacitás növelésének érdekében összekapcsolhatók egymással.

A szikkasztó rendszerek mind lakossági, mind ipari felhasználás esetén is minden igényt kitudnak elégíteni.

Könnyen telepíthető, biztonságosan kezelhető és karbantartható, és kiváló megoldás az esővíz elvezetésére kis és nagy házaknál egyaránt. Ugyanakkor szikkasztó rendszer ugyanúgy kiépíthető nagy létesítmények és épületkomplexumok számára, mivel a modulok egymásba kapcsolhatóak a szükséges kapacitás elérése érdekében. A nagy teljesítményű szűrőberendezések a hosszú távú, megbízható működés biztosítására tervezett rendszerekhez is csatlakoztathatók.

 

  Melyik szikkasztó rendszer telepítése éri meg a legjobban?

  Előre összeállított szikkasztó csomagajánlataink közül tud válogatni. Ezeket azért hoztuk létre, hogy mindenféle előzetes tudás nélkül, bárki tudjon vásárolni a kertjébe, vagy az adott felhasználási területre szikkasztó rendszert.

  Az esővíz-szikkasztó csomag tetőterülete általában 50 négyzetméter és 400 négyzetméter között van, és tartalmaz mindent, ami a professzionális szikkasztó-rendszer telepítéséhez szükséges.

  Ezért a csomag tartalmaz egy rendszert, annak alkatrészeit, azaz végeit és összekötő elemeit, valamint egy kiváló minőségű, sűrű szövésű geotextíliát a por és a szellőző idomok elleni védelem érdekében.

  A szikkasztó csomagok telepítése rendkívül egyszerű, kialakításuk gazdaságos, helyigényük pedig a lehető legoptimálisabb módon van kalkulálva. Külön öröm, hogy természetesen kedvezményesebben tudunk így hozzájutni mindenhez, mintha egyesével vásárolnánk meg! Hát nem nagyszerű?

  SZIKKASZTÓ CSOMAG

  Tekintse meg szikkasztó csomag ajánlatainkat. A csomagok a megadott tetőfelülethez kalkulálva, optimálisan és gazdaságosan lettek kiszámolva. Ráadásul csomagban kedvezményesebb az ár!

  TOVÁBB A CSOMAGOKHOZ
  Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.